Menštruačné nohavičky až -32 %
Menštruačné nohavičky až -32 %

Filtrovanie podľa kategórie

Veľkosť
Viac... Menej
Značka
Viac... Menej
Multipack
Viac... Menej
Barva
Viac... Menej
Česká značka
Viac... Menej
Materiál
Viac... Menej
Typ
Viac... Menej
Druh gumy
Viac... Menej
Iné
Viac... Menej
Dĺžka nohavičiek
Viac... Menej
Filtr

Čo sa deje v tele pri menopauze? Počas obdobia menopauzy, známeho aj ako prechod, dochádza v ženskom tele k významným hormonálnym zmenám. Tieto zmeny sú spojené s poklesom produkcie pohlavných hormónov, najmä estrogénu, ako vaječníky postupne znižujú svoju činnosť. Pokles estrogénov má vplyv aj na hormonálnu rovnováhu v mozgu, kde sa zvýšene ...

Čo sa deje v tele pri menopauze? Počas obdobia menopauzy, známeho aj ako prechod, dochádza v ženskom tele k významným hormonálnym zmenám. Tieto zmeny sú spojené s poklesom produkcie pohlavných hormónov, najmä estrogénu, ako vaječníky postupne znižujú svoju činnosť. Pokles estrogénov má vplyv aj na hormonálnu rovnováhu v mozgu, kde sa zvýšene uvoľňujú hormóny zo skupiny gonadotropínov, predovšetkým folikulostimulačný hormón (FSH), ktoré majú za úlohu stimulovať činnosť vaječníkov.

Dôsledkom týchto hormonálnych zmien môžu byť rôzne symptómy, ako sú návaly tepla, potenie a nepravidelnosti v menštruačnom cykle, ktorý postupne ustáva. Spolu s týmito fyzickými prejavmi sa môžu objaviť aj psychické symptómy, ako je nespavosť, búšenie srdca, tráviace ťažkosti alebo zmeny nálady v podobe depresie, úzkosti alebo podráždenosti. Ďalšie možné symptómy zahŕňajú stratu libida, únavu a ďalšie nepríjemné pocity, ako je napríklad sucho v pošve alebo bolesti hlavy.

Príznaky menopauzy sú značne individuálne, pre niektoré ženy je toto obdobie skutočne turbulentné a náročné na osobnej, pracovnej i spoločenskej rovine, iné ženy preplávajú do menopauzy takmer bez povšimnutia.

Ako zmierniť príznaky menopauzy?

  • Ženy pred vami vlastnou skúsenosťou overili, že k väčšej harmónii počas menopauzy pomáhajú bylinky a éterické oleje.
  • Bylinky na menopauzu môžete aplikovať formoučajov a doplnkov stravy.
  • S nepríjemnými návalmi tepla a potením pomôžu revolučné podprsenky "proti poteniu" značky Modibodi. Veľmi jemná merino vlna v pohodlných a tvarovo prispôsobivých košíčkoch bez kostíc pomáha regulovať telesnú teplotu, absorbovať pot a eliminovať nepríjemné pachy. Skrátka budete v suchu, aj keď sa opakovane zapotíte.
  • Vlny tepla môžu prichádzať aj v noci. Na spanie preto odporúčame komplet pohodlného trička a šortiek z unikátneho materiálu ModiCool™, ktorý výborne absorbuje pot, ochladzuje pokožku a rýchlo schne - vďaka tomu zlepšuje kvalitu vášho spánku po celú noc
Zobraziť viac

Top

Najpredávanejšie produkty

Najlepšie hodnotené

Najnovšie

Najlacnejšie

Najdrahšie

1-10 z 10 položiek
1-10 z 10 položiek