Menštruačné nohavičky až -32 %
Menštruačné nohavičky až -32 %

Filtrovanie podľa kategórie

Veľkosť
Viac... Menej
Značka
Viac... Menej
Multipack
Viac... Menej
Barva
Viac... Menej
Česká značka
Viac... Menej
Materiál
Viac... Menej
Typ
Viac... Menej
Druh gumy
Viac... Menej
Iné
Viac... Menej
Dĺžka nohavičiek
Viac... Menej
Filtr

Plodnosť, tehotenstvo, materstvo... Všetky tieto dary života úzko súvisia s reprodukčným aj menštruačným zdravím. So svojou plodnosťou sme ako ženy v úzkom kontakte práve cez menštruačný cyklus. Čím viac svoj cyklus sledujeme a čím viac rozumieme svojej cyklickosti, tým lepšie môžeme svoju plodnosť aktívne podporiť. Jednou z vecí, ktoré pozitívn...

Plodnosť, tehotenstvo, materstvo... Všetky tieto dary života úzko súvisia s reprodukčným aj menštruačným zdravím. So svojou plodnosťou sme ako ženy v úzkom kontakte práve cez menštruačný cyklus. Čím viac svoj cyklus sledujeme a čím viac rozumieme svojej cyklickosti, tým lepšie môžeme svoju plodnosť aktívne podporiť. Jednou z vecí, ktoré pozitívne ovplyvňujú ženskú plodnosť, môže byť aj ženská bylinná párka a tiež správna starostlivosť o panvové dno. Keď počatie nie je váš cieľ, hodí sa šetrná nehormonálna antikoncepcia.

Ako sa starať o panvové dno

Častá je predstava, že panvové dno je potrebné posilniť. Faktom ale je, že napríklad u športovkýň treba panvové dno skôr relaxovať, vedieť ho uvoľniť. Zdravé a pružné panvové dno je dôležité v tehotenstve a ešte dôležitejšie pri pôrode. Nemali by sme naňho však zabúdať ani po pôrode. Tehotenstvo je pre svalstvo panvového dna náročnou skúškou av šestonedelí alebo po ňom sa dosť často hlási o pozornosť napríklad formou únikov moču.

Odporúčame prípadnú bolesť v oblasti panvového dna, inkontinenciu moču alebo pocit „vypadnutia niečoho naspodku“ konzultovať s lekárom či fyzioterapeutom zameraným na gynekológiu a pôrodníctvo. Fyzioterapeut navrhne citlivú rehabilitáciu. Nekonzultovaným, necitlivým či prehnaným cvičením v šestonedelí aj po ňom si môžete spôsobiť problémy.

Cvičenie panvového dna

Cieľom cvikov na panvové dno je zlepšiť jeho pružnosť. Existuje mnoho metód, vrátane rôznych prístupov a cvikov, ako sú Kegelove cviky. Pre správne prevedenie Kegelových cvikov môžete využiť múdre pomôcky, ktoré sledujú stav vášho panvového dna a prispôsobia cvičebný plán vašim potrebám. Okrem toho môžete kondíciu panvového dna zlepšovať pomocou Venušiných guličiek. Tieto vaginálne guličky, spájané najčastejšie s erotickými účelmi, sú známe aj pre svoje zdravotné prínosy. Je dôležité postupovať v tréningu s guličkami postupne, nie príliš rýchlo. Menej a často znamená viac ako si raz za čas "poriadne naložiť".

Cvičenie panvového dna v priebehu tehotenstva či po pôrode konzultuje s odborníkom - fyzioterapeutom zameraným na gynekológiu a pôrodníctvo.

Zobraziť viac

Top

Najpredávanejšie produkty

Najlepšie hodnotené

Najnovšie

Najlacnejšie

Najdrahšie

1-30 z 38 položiek
na stránku
1-30 z 38 položiek