Menštruačné nohavičky až -32 %
Menštruačné nohavičky až -32 %

Filtrovanie podľa kategórie

Veľkosť
Viac... Menej
Značka
Viac... Menej
Multipack
Viac... Menej
Barva
Viac... Menej
Česká značka
Viac... Menej
Materiál
Viac... Menej
Typ
Viac... Menej
Druh gumy
Viac... Menej
Iné
Viac... Menej
Dĺžka nohavičiek
Viac... Menej
Filtr

Čo všetko sa mení s menopauzou? Napríklad menštruácia. Stáva sa nepravidelnou a menštruačné nohavičky sa viac ako kedykoľvek predtým môžu hodiť, aby zachránili situáciu... Ako sa ďalej vyrovnať s prechodom do druhej polovice života? Veľa otázok aj starostí! Menopauza pre mnohé ženy predstavuje nielen stretnutie s návalmi tepla a ďalšími telesným...

Čo všetko sa mení s menopauzou? Napríklad menštruácia. Stáva sa nepravidelnou a menštruačné nohavičky sa viac ako kedykoľvek predtým môžu hodiť, aby zachránili situáciu... Ako sa ďalej vyrovnať s prechodom do druhej polovice života? Veľa otázok aj starostí! Menopauza pre mnohé ženy predstavuje nielen stretnutie s návalmi tepla a ďalšími telesnými príznakmi, ale aj psychologické a duchovné premeny, ktoré dokážu byť skutočnou výzvou. Kým môžem byť, keď už nebudem mama na plný úväzok? Aká budem ako zrelá žena, čo už má niečo za sebou? Ako zvládnem hormonálne zmeny a výkyvy cyklu? Aký bude môj ďalší intímny život? V tejto kategórii nájdete produkty, ktoré vám toto obdobie môžu spríjemniť.

Prvé príznaky prechodu

Príchod menopauzy obvykle nastáva medzi 40. a 60. rokom života ženy. Ako priemerný vek sa udáva 52 rokov, ale každé ženské telo reaguje individuálne. Istú úlohu zohráva aj genetika, rovnako ako pri príchode prvej menštruácie. Príchod menopauzy môže byť ovplyvnený aj telesnou hmotnosťou, dĺžkou menštruačného cyklu, celkovým zdravotným stavom a pohodou. Pokiaľ sa príznaky klimaktéria prejavia pred 40. rokom veku, označuje sa to ako predčasná menopauza.

Prvé príznaky prechodu dané klesajúcou hladinou estrogénov prichádzajú aj niekoľko rokov pred menopauzou ako takou. Môžu byť sotva viditeľné, niekedy naopak citeľné sú, ale mylne sú pričítané iným vplyvom ako hormonálnym zmenám patriacim k prechodu. Premenopauza môže začať už po tridsiatke. Už v tomto veku sa môžu relatívne silne objavovať hormonálne, fyzické aj psychické problémy. Menštruácia síce nie je nepravidelná, ale môže byť bolestivejšia.

Čo sa deje v tele pri menopauze

Počas obdobia menopauzy, známeho aj ako prechod, dochádza v ženskom tele k významným hormonálnym zmenám. Tieto zmeny sú spojené s poklesom produkcie pohlavných hormónov, najmä estrogénu, ako vaječníky postupne znižujú svoju činnosť.

Dôsledkom hormonálnych zmien môžu byť rôzne symptómy, medzi najčastejšie patria:

  • návaly tepla, potenie
  • únava
  • nespavosť
  • nepravidelnosti v menštruačnom cykle, ktorý postupne ustáva
  • tráviace problémy
  • priberanie na váhe
  • búšenie srdca
  • psychické symptómy, ako sú zmeny nálady, depresia, úzkosť, podráždenosť
  • znížené libido
  • vaginálna suchosť (a väčší sklon k vaginálnemu svrbeniu a infekciám)

Udáva sa, že u priebehu menopauzy platí „pravidlo tretín“: tretina žien má závažné problémy, tretina prežíva stavy stredne závažné a tretina je takmer bez problémov.

Zobraziť viac

Top

Najpredávanejšie produkty

Najlepšie hodnotené

Najnovšie

Najlacnejšie

Najdrahšie

1-30 z 97 položiek
na stránku
1-30 z 97 položiek