Menštruačné nohavičky až -32 %
Menštruačné nohavičky až -32 %

Filtrovanie podľa kategórie

Veľkosť
Viac... Menej
Značka
Viac... Menej
Multipack
Viac... Menej
Barva
Viac... Menej
Česká značka
Viac... Menej
Materiál
Viac... Menej
Typ
Viac... Menej
Druh gumy
Viac... Menej
Iné
Viac... Menej
Dĺžka nohavičiek
Viac... Menej
Filtr

Čo sa vám vybaví, keď sa povie panvové dno? Vnímate ho? Staráte sa oň aktívne? Alebo ste si jeho existenciu uvedomili až cez tehotenstvo, prípravu na pôrod a šestonedelie? Panvové dno nie je len dôležitou oporou pre orgány v našom tele a jeho úlohou nie sú len „materské povinnosti“, ale môže byť aj tajomnou komnatou, v ktorej sa zbierajú nerieše...

Čo sa vám vybaví, keď sa povie panvové dno? Vnímate ho? Staráte sa oň aktívne? Alebo ste si jeho existenciu uvedomili až cez tehotenstvo, prípravu na pôrod a šestonedelie? Panvové dno nie je len dôležitou oporou pre orgány v našom tele a jeho úlohou nie sú len „materské povinnosti“, ale môže byť aj tajomnou komnatou, v ktorej sa zbierajú neriešené emócie.

Ako sa starať o panvové dno

„To, v akom stave sa naše panvové dno nachádza, súvisí s tým, ako používame svoje telo v každodenných činnostiach počas dňa, ako sa doň zapísali životné udalosti a ako ho vieme opečovať. Pokiaľ máme náročné dni, je v stiahnutí celé naše telo, vrátane tváre, a všetko sa potom zrkadlí do panvového dna," hovorí Veronika Johánková, lektorka tehotenskej a popôrodnej jogy.

Tehotenstvo a pôrod sú pre panvové dno záťažovou skúškou. V tehotenstve je teda žiaduce pracovať na pružnosti panvového dna av jeho závere na uvoľnení panvového dna. Panvové dno však zohráva dôležitú úlohu nielen po fyzickej stránke v materstve, ale aj v našom intímnom živote. O slovo sa môže panvové dno prihlásiť tiež až s vekom a zdravotnými problémami, ako je napríkladinkontinencia v období menopauzy.

Panvové dno a tehotenstvo

„Veľmi dôležité je vnímať panvové dno už pred tehotenstvom. Pokiaľ sa žena venovala pravidelnému pohybu, panvové dno bude podporou ako v tehotenstve, počas pôrodu, tak po pôrode," opisuje lektorka tehotenskej jogy Veronika Johánková. „Pánevné dno sa regeneruje podľa toho, v akom stave bolo pred tehotenstvom. Pokiaľ žena cvičila pred tehotenstvom aj počas neho, má veľkú šancu, že sa jej panvové dno bude zotavovať veľmi rýchlo a bez nejakého systematickejšieho cvičenia. Telo si veľmi dobre pamätá, ako s ním bolo pred tehotenstvom aj počas neho zaobchádzané."

Posilňovanie panvového dna

Cvičenie panvového dna má za cieľ zlepšiť jeho pružnosť, pričom je dobré pracovať s panvovým dnom vždy oboma spôsobmi, teda aktivovať aj relaxovať. Existuje mnoho cvičebných metód, jednou z nich sú Kegelove cviky. Pre správne prevedenie Kegelových cvikov môžete využiť šikovný posilňovač panvového dna, ktorý monitoruje stav vášho panvového dna a prispôsobí cvičebný plán vašim individuálnym potrebám. Okrem toho môžete zlepšiť kondíciu panvového dna pomocou Venušiných guličiek. Je však dôležité postupovať v tréningu s guličkami kroku po kroku, aby nedochádzalo k nadmernému zaťaženiu.

Cvičenie panvového dna počas tehotenstva alebo po pôrode by sa malo vykonávať pod dohľadom odborníka - fyzioterapeuta špecializujúceho sa na gynekológiu a pôrodníctvo.

Zobraziť viac

Top

Najpredávanejšie produkty

Najlepšie hodnotené

Najnovšie

Najlacnejšie

Najdrahšie

1-8 z 8 položiek
1-8 z 8 položiek