Menštruačné nohavičky až -32 %
Menštruačné nohavičky až -32 %

Filtrovanie podľa kategórie

Veľkosť
Viac... Menej
Značka
Viac... Menej
Multipack
Viac... Menej
Barva
Viac... Menej
Česká značka
Viac... Menej
Materiál
Viac... Menej
Typ
Viac... Menej
Druh gumy
Viac... Menej
Iné
Viac... Menej
Dĺžka nohavičiek
Viac... Menej
Filtr

Menštruačné kalíšky sú pohodlnou a ekologickou alternatívou vložiek a tampónov. Menštruačný kalíšok sa zavádza dovnútra do pošvy, kde sa do neho zbiera menštruačná krv. Na rozdiel od tampónov nevysušuje pošvovú sliznicu, preto ide nielen o pohodlné, ale aj zdravotne nezávadné riešenie. Neprekonateľné výhody menštruačného kalíška oceníte nielen p...

Menštruačné kalíšky sú pohodlnou a ekologickou alternatívou vložiek a tampónov. Menštruačný kalíšok sa zavádza dovnútra do pošvy, kde sa do neho zbiera menštruačná krv. Na rozdiel od tampónov nevysušuje pošvovú sliznicu, preto ide nielen o pohodlné, ale aj zdravotne nezávadné riešenie. Neprekonateľné výhody menštruačného kalíška oceníte nielen pri cestovaní či športe.

Menštruácia s kalíškom je ekologická

Pre mnohé ženy je menštruačný kalíšok vynálezom storočia. Môžete ho totiž používať úplne pri všetkom a úplne stále! Jeden kalíšok je možné používať počas celej menštruácie, cez deň aj v noci. Postačí ho vždy po pár hodinách vybrať, obsah vyliať, opláchnuť a znova zaviesť. Na konci cyklu ho jednoducho vyvaríte a uložíte napríklad do látkového vrecúška.

Hypoalergénne materiály, z ktorých sa kalíšky vyrábajú, sú zárukou bezpečného používania. Životnosť mnohých kalíškov navyše prekoná aj 5 rokov, takže ide o úžasnú ekonomickú voľbu, vďaka ktorej výrazne ušetríte.

Ako vybrať správnu veľkosť kalíška?

Výber vhodnej veľkosti kalíška je pre komfort pri menštruácii kľúčový. Najprv vyberajte správny obvod kalíška, potom môžete voliť podľa objemu. Faktorov, od ktorých sa odvíja vhodná veľkosť kalíška, je viac:

  • Ste dole skôr "užšia"? Pokiaľ tápete, poradí vám partner alebo gynekológ.
  • Ako spevnené či povolené sú svaly vášho panvového dna?
  • Rodili ste už? Vaginálne, alebo cisárom?
  • Po tridsiatke možno budete potrebovať väčší kalíšok.
  • Používate tampóny? A akú veľkosť?
  • Preferujete malé veľkosti tampónov? Siahnite aj po menšom kalíšku.
  • Podrobnejší sprievodca výberom kalíška nájdete v tomto článku.

O tom, prečo a ako používať menštruačný kalíšok, si prečítajte na našom blogu. Nájdete tam tiež ktoré kalíšky sú vhodné pre dievčatá.

Ako vyberať v našom e-shope? V podkategóriách zvoľte, či potrebujete malý, stredný alebo veľký kalíšok - podľa obvodu. V menu v ľavej časti stránky potom nájdete filter, kde môžete zvoliť, či hľadáte napr. kalíšok s veľkým objemom, konkrétnu značku alebo napríklad nejakú peknú farbu.

Nie ste si istá, ktorý kalíšok zvoliť? Využite našu poradňu.

Zobraziť viac

Top

Najpredávanejšie produkty

Najlepšie hodnotené

Najnovšie

Najlacnejšie

Najdrahšie

1-30 z 194 položiek
na stránku
1-30 z 194 položiek